Подправка за риба

Уважаеми партньори,

За поръчки на едро използвайте новия ни сайт:

www.pimenta.bg

Подправка за риба без сол и глутамат

25 г / 250 г / 1 кг / 5 кг

Състав: девисил, мащерка, чесън, черен пипер, лук, морков, магданоз

Подправка за риба Класик

50 г / 1 кг / 5 кг

Състав: сол, девисил, мащерка, чесън, черен пипер, лук, морков, магданоз, захар, овкусител - мононатриев глутаминат

Подправката за риба е готова комбинация от аромати, подходяща за печена, задушена, варена или пържена риба. За чорби и ястия от риба съдържанието на пакета се добавя 5 минути преди ястието да се свали от огъня. За печена или пържена риба се подготвя дресинг, като към подправката се добавят 2-3 супени лъжици олио или зехтин и лимонов сок.

Може да се използва за поръсване на ястието или за приготвяне на дресинг за заливка.

Панирана риба с корнфлейкс и комбинирана подправка за риба "Пимента"


Необходими продукти:4-5 парчета филе от бяла риба, 100 г корнфлейкс, 2-3 супени лъжици картофено пюре, 1 чаена чаша царевично брашно, 2-3 яйца, подправка за риба "Пимента" Няколко парчета филе от бяла риба се осоляват леко. За панировката подгответе в отделни чинии царевично брашно, разбити яйца и натрошен корнфлейкс, смесен с 2-3 лъжици картофено пюре. Овалвайте рибата последователно в брашното, след това в яйцата и най-накрая в сместа от корнфлейкс и картофено пюре. Пържете в предварително загрята мазнина. След отстраняване от огъня поръсете с Подправка за риба.

Бяла риба с дресинг

Няколко парчета бяла риба се осоляват леко и се поставят в плик за печене. Върху всяко парче риба сложете бучка краве масло и полейте с 1 кафена чаша бяло вино. Затворете плика и печете на 200 градуса около 30 минути. За дресинга - разбъркайте в купичка 50 г „Подправка за риба Пимента”, сока на 1 лимон, 3-4 супени лъжици зехтин и 1 чаена лъжичка чесън на прах. Изпечената риба залейте с дресинга.

Комбинираната подправка за риба съдържа сол, затова осолявайте внимателно по време на термичната обработка.